Iskoristite kamenčiće

     Kamenčići sa plaže ne moraju služiti samo da bi ste pravili žabice u vodi ili gadjali uspavan narod na plaži.  Imate širok spektar stvari koje možete napraviti od morskih kamenčića: nakit, ukrase, mozaik, ram za sliku itd. Iako je leto odavno prošlo razmislite do sledeće godine u koju svrhu možete iskoristiti morsko kamenje. Ne morate nositi nakit od dragog kamenja, plemenitog metala ili "kljova" neke životinje. Kamenčići su potpuno besplatan materijal. Znači, kesa u šake i postanite i vi mladi "kamenjar" ili "kamenjarka" narednog leta i napunite kesu zanimljivim oblicima i bojama za samo 0, 00 din i to bez pozivanja broja sa malog ekrana!

     Pošto nemam kolekciju kamenja za zabavu, ovog decembra potražila sam zamenu na beogradskom moru, Adi Ciganliji. Naravno, izbor kamenja na plaži Ade u decembru je skoro pa nesrećan. I paradajz u decembru je plastičan i skup, pa je i skupljanje kamenja u decembru bilo srednje žalosno i pomalo bolno iskustvo ako uzmemo u obzir da je zima i da minus reže kosti.

    Ali dobro, donesoh kesicu sa desetak kamenčića koje sam obojila akrilnim bojama. Preporučujem da se kamenčići izlakiraju da ne bi došlo do skidanja boje prilikom pada ili udarca. Ne morate koristiti samo akrilne boje već i tempere, hemijske olovke, flomastere. Pažljivo sa lakiranjem preko flomastera jer može doći do razmazivanja.
Pogledajte  upustvo za bojenje

    Bubice planiram da uselim u neku saksiju, a devojčice mogu da se koriste kao broševi. Igle za broševe možete kupiti u specijalizovanim radnjama u Beogradu. Posetite radnjicu Hobbit u Bulevaru kralja Aleksandra. Ovo nije reklama već preporuka jer imaju veliki izbor stvari. Toliko za sada.
Pozdrav!:)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...