Melanholija

Kada melanholija zakuca na vaša vrata, otvorite i ugostite je domaćinski. Slobodno popijte sa njom čaj ili kafu. Sedite pored nje i izjadajte se kao dosadna komšinica. Možete slobodno da se isplačete. Najbolje bi bilo da je posle toga pošteno "iskoristite" za neke "mutne"radnje poput cranja, pisanja, fotografisanja, slušanja muzike koju volite, sredjivanja bašte, šivenja. Ima tu spektar čuda koje možete napraviti samo ako je povučete za rep. Ona je i onako došla vas da koristi, tako da tu nema ništa loše da preokrenete situaciju i da vi iskoristite nju. Kad bude videla da je koristite otići će pognute glave, spuštenih ramena i bez glasa...

Ona voli da navrati i kod mene, ali je ponekad baš gotivna i inspirativna...



Dečiji crtež kao inspiracija

Pogledajte crteže vaše dece, rođaka, prijatelja ili crteže kada ste vi bili deca. Shvatićete da je u malenoj glavi sve moguće.  Dečiji crtež je rasterećen i ne postoje ograničenja. Ako  deca vole da crtaju nikada ih nemojte sputavati da je nešto što su nacrtali "nerelano". U ovom svetu imaće previše onih koji će pokušavati da im kroje pamet šta je potrebno raditi u životu. Pustite njihovu maštu da buja i da crtež nacrtaju onako kako se njima dopada. 
Ne morate uvek crtati skice da biste stvorili ilustraciju, iskoristite dečije crteže kao inspiraciju. Saradnik u pravljenju ove ilustracije je jedan slatki devojčurak Nina. Ona obožava da crta i pravi razne šarene stvarčice. Trenutno je u fazi zvanoj "Ptičice"(obožava da crta ptičice i dživdžane :)

Sa ovom ilustracijom možete napraviti majicu, torbu ili maramu.






Pre nekog vremena radili smo sličnu stvar sa crtežima jedne curice.
Pogledajte na ovom linku.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...