Kao nekad..

       Otvaranje poštanskog sandučeta je trauma koja nas košta živaca, para i lošeg zdravlja. Svakog meseca, unutar sandučeta čeka nas beli papir iste sadržine sa našim imenom ali drugačijim datumom i cifrom koja je uglavnom veća od cifre koju ste dobili predhodnog meseca. Postoji i varijanta bele koverte koja nas uvlači  u efekat  produžene traume dolaska do "svetog" papira za koji imate obavezu da stojite u redu da biste odvojili jedan deo krvavo zaradjenog novca. Uskoro moramo odvojimo novac za nove poštanske sandučiće koji nam u zadnjih 15 godina nisu doneli ništa lepo . Pored svih  papira sa četvorocifrenim brojevima dobijamo gomilu reklama, flajera i propagandnog materijala koji uglavnom završavaju u kanti. Žao mi je trošenja hartije, drveća i kiseonika koje uništavaju bespotrebno.

     Ove godine želela sam da obradujem poštanske sandučiće sa zaboravljenim gostom koji je zadnji put boravio pre 15 godina. Pored sandučeta obradovao bi se i njegov vlasnik koji će bar ovog meseca dobiti papir za koji neće morati da odvaja deo crkavice. Prvo su mi pali na pamet moji baba i deda koji novogodišnju čestitku nisu dobili deset godina. Oni nemaju internet niti koriste sms poruke, a zaslužili su da za Novu godinu dobiju bar čestitku sa lepim željama. U suštini jako sam nostalgična prema svim čestitkama, razglednicama i pismima i koje sam kao dete uvek slala i dobijala. Muka mi je od elektronske pošte, sms poruka koje šaljemo svake Nove godine. Ove godine rešila sam da napravim čestitke i pošaljem na nekoliko adresa. Ako niste sigurni da li je tačna adresa na koju želite da pošaljete čestitku možete proveriti putem fiksnog telefona na sajtu. Žao mi što nisam uspela da nadjem sve adrese koje su mi trebale ali ću se do sledeće godine snaći na drugi način.

       Ne morate kupovati čestitke po knjižarama. Možete izabrati neku sličicu sa neta i koju ćete spakovati na format A3 na kojem staju 8 komada i odneti u štampariju.Takva varijanta pravljenja čestitki je neuporedivo jeftinija od kupovine na komad čija je cena minimum 70 dinara. Izabrala sam jednu od mojih ilustracija koje sam odnela na štampanje. Za to mi nije trebalo puno vremena, a ni para. Ako imate vremena i volje možete sami napraviti čestitke koje ne moraju da se štampaju a mogu izgledati fantastično! Ideje potražite na netu  gde možete pronaći i upustvo za pravljenje, pa izaberite šta vam se dopada. Kad čestitke odnesete na šalter pošte stižu u roku od 2 dana u poštansko sanduče. Ako mislite da ste ove godine zakasnili sa ovakvim vidom čestitanja Nove godine razmislite do sledeće.

        Veliki pozdrav i želim vam sve najbolje u Novoj 2012. godini!

Iskoristite kamenčiće

     Kamenčići sa plaže ne moraju služiti samo da bi ste pravili žabice u vodi ili gadjali uspavan narod na plaži.  Imate širok spektar stvari koje možete napraviti od morskih kamenčića: nakit, ukrase, mozaik, ram za sliku itd. Iako je leto odavno prošlo razmislite do sledeće godine u koju svrhu možete iskoristiti morsko kamenje. Ne morate nositi nakit od dragog kamenja, plemenitog metala ili "kljova" neke životinje. Kamenčići su potpuno besplatan materijal. Znači, kesa u šake i postanite i vi mladi "kamenjar" ili "kamenjarka" narednog leta i napunite kesu zanimljivim oblicima i bojama za samo 0, 00 din i to bez pozivanja broja sa malog ekrana!

     Pošto nemam kolekciju kamenja za zabavu, ovog decembra potražila sam zamenu na beogradskom moru, Adi Ciganliji. Naravno, izbor kamenja na plaži Ade u decembru je skoro pa nesrećan. I paradajz u decembru je plastičan i skup, pa je i skupljanje kamenja u decembru bilo srednje žalosno i pomalo bolno iskustvo ako uzmemo u obzir da je zima i da minus reže kosti.

    Ali dobro, donesoh kesicu sa desetak kamenčića koje sam obojila akrilnim bojama. Preporučujem da se kamenčići izlakiraju da ne bi došlo do skidanja boje prilikom pada ili udarca. Ne morate koristiti samo akrilne boje već i tempere, hemijske olovke, flomastere. Pažljivo sa lakiranjem preko flomastera jer može doći do razmazivanja.
Pogledajte  upustvo za bojenje

    Bubice planiram da uselim u neku saksiju, a devojčice mogu da se koriste kao broševi. Igle za broševe možete kupiti u specijalizovanim radnjama u Beogradu. Posetite radnjicu Hobbit u Bulevaru kralja Aleksandra. Ovo nije reklama već preporuka jer imaju veliki izbor stvari. Toliko za sada.
Pozdrav!:)





Prednovogodišnja fotka jednog tinejdžera. Ljubi ga majka!

Novagodišnja (pardon novogodišnja) ilustracija jednog tinejdžera...ho, ho, ho..
Umesto Deda Mraza sličica adolescenta od 15 godina, koji misli da je glavni batica u kraju.

Rumeni Deda Mraz sa poklonima biće preskočen ove godine.



Ika & Aca pozivnica za svadbu by minkašpajz

Mlada i mladoženja nisu želeli klasičnu pozivnicu sa zlatnim prstenjem, srcima ili nekim trećim kičastim detaljem. Njihova želja bila je da na pozivnici budu oni u nekom zanimljivom bajkovitom ambijentu. U svakom slučaju zanimljiva i nesvakidašnja ideja koju svima preporučujem.

Pozivnica
Bedž




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...